Het Brabantse feestduo De Gebroeders Ko vinden de EK-single van Johan Derksen en Wilfred Genee oneerlijke concurrentie. De twee carnavalzangers zijn bang dat hun eigen EK-hit Oranje Springt nauwelijks gedraaid zal worden door de gigantische media-aandacht voor het lied van het VI-duo.

Dat meldt Omroep Brabant. "Waarom moeten zij nou zo nodig een EK-single opnemen?", vraagt Ton Koopmans zich af. Samen met zijn broer Gerard vormt hij het muziekduo De Gebroeders Ko. "Die single van Voetbal International ‘Nederland is helemaal Oranje’ hoor je nu opeens overal en dat zit ons in de weg."

De feestende broertjes, bekend van de hit Toeter op m’n waterscooter brachten vorige week hun EK-lied uit. Door het succes van Nederland is helemaal Oranje, dat inmiddels in de top 10 staat, zien de Gebroeders Ko hun kansen om dé EK-hit van de zomer te scoren als sneeuw voor de zon verdwijnen.

"Dit is concurrentie uit onverwachte hoek", vult Gerard aan. "En ook oneerlijke concurrentie. Zij hebben Hilversum in hun binnenzak en die stations draaien daarom hun hit wel en die van ons niet."

"Wij hebben een oranjesingle gemaakt", benadrukt Ton, die ondanks de zware concurrentie wel degelijk kansen ziet. "Bij ons gaat het over het oranjefeest en zit er geen woord over voetbal bij. Daarom kunnen wij wel heel de zomer mee, ook tijdens de Olympische Spelen. En dan hoor je niemand meer over die single van Voetbal International."