De Gebroeders Ko uit Raamsdonksveer scoorde in 13 jaar 39 Top 100 hits op rij en wilde voor hun 40e Top 100 notering iets speciaal uitbrengen en daarom lanceren zij nu de single “NIET UIT VOLENDAM “.

Ton en Gerard Koopmans hebben het nummer al in 2011 geschreven en het toen onder de naam “ Huisman en van Diepen “ uitgebracht waarop zij waanzinnig veel positieve reacties hebben gehad.

Het idee voor het lied is eigenlijk ontstaan door de reacties uit het land op de successen van hun liedjes en doordat hun woonplaats Raamsdonksveer , door de aanwezigheid van de vele artiesten , ook wel eens het Volendam van het Zuiden wordt genoemd . “Wij hebben grote waardering voor de successen vanuit Volendam en we hebben goede contacten met de Volendamse artiesten “ aldus Ton en Gerard Koopmans . “Toen 1 van onze Volendamse collega’s na het beluisteren van het nummer informeerde of onze grootouders echt niet uit Volendam komen omdat dat , als je zulke aanstekelijke liedjes kunt schrijven, haast wel zou moeten , hebben wij besloten om NIET UIT VOLENDAM zelf uit te gaan brengen “.

“Ditmaal echter met de bekende Gebroeders Ko sound wat weer heel Feestvierend Nederland in extase moet gaan brengen en we hopen natuurlijk weer op een Dikke Hit , met dank aan en een knipoog naar Volendam “