Frans Bauer heeft aan zijn handen vol aan zijn vier zoons en vindt het nu wel genoeg. Ondanks dat hij van elke seconde met zijn kroost geniet, ziet hij het niet gebeuren dat er een vijfde kind komt.

“Vier kinderen is natuurlijk al vrij fors”, vertelt de zanger. “En het is voor een gezin natuurlijk heel erg druk, dus vier kinderen is eigenlijk wel genoeg.”

Bauer denkt ook niet dat zijn vrouw nog meer aankan. “Vijf mannen in huis is natuurlijk al heel wat voor een vrouw. En zeker voor een moeder, want daar komt alles toch op neer. Vader zijn is natuurlijk leuk, maar als er een probleem is dan roepen ze het eerst naar mama.”


De zanger werd vorig jaar nog uitgeroepen tot Papa van het Jaar. Hij kan zich wel vinden in die titel. “Ik heb wel het gevoel dat ik hetzelfde ben als mijn vader, dus ik heb wel het gevoel dat ik een goede vader ben.”
“Ik heb in ieder geval wel het idee dat ik er voor de kinderen ben op de momenten dat ze me nodig hebben. En ik denk dat dat het allerbelangrijkste is.”

Volgens Bauer is het belangrijk om een goed evenwicht te vinden. “Je moet alles wat je doet zo goed mogelijk proberen in te plannen, zodat het fijn blijft om te doen en zodat je ook een goede balans hebt tussen het gezinsleven en je werk.”
Maar dat gaat volgens Bauer eigenlijk heel goed. “Je hebt wel eens weken dat je wat vaker weg bent en dan heb je ook weer weken dat je wat vaker thuis bent. Dat hoort er nu eenmaal bij.”

Bauer en heeft met zijn vrouw Mariska vier zoons: Christiaan van 9, Jan van 7, Frans jr. van 5 en Lucas van 1.

Frans Bauer boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.