Frans Duijts heeft geen ambities om in de musical over het leven van André Hazes te spelen. De zanger, die bekend staat als imitator van de in 2004 overleden Hazes, geeft toe veel te verlegen te zijn voor een rol in de musical, die in 2012 op de planken moet komen. "Voor acteren ben ik niet in de wieg gelegd", lacht Duijts. "Op het podium kan ik gelukkig wel mezelf zijn."

 
De Nederlandstalige zanger timmerde jarenlang aan de weg als Hazes-imitator, maar heeft nu zijn eigen pad gekozen. Zijn single ‘Jij denkt dat jij alles mag van mij’ staat inmiddels achttien weken in de Single Top 100. Met zijn nieuwe cd ‘Zo ben ik mezelf’, die deze week verscheen, wil hij Nederland laten zien wie hij echt is.
Duijts, die zijn eigen stijl beschrijft als ‘een lach en een traan in een nieuw jasje’, zegt muziek te maken voor een breed publiek. "Ik maak muziek voor chirurgen en tuinmannen, dat is ook te zien aan de mensen die naar mijn optredens komen", vindt hij. Volgens de zanger kan zijn muziek niet vergeleken worden met de muziek van Hazes. Beide zangers zingen weliswaar het levenslied, maar Frans onderscheidt zich naar eigen zeggen van Hazes omdat in zijn repertoire de accordeon veelvuldig voorkomt.

De liefde voor het levenslied is de artiest met de paplepel ingegoten. "Mijn ouders luisterden al graag naar het levenslied", legt de volkszanger uit. "Ik zie het als een taal die iedereen begrijpt." Duijts heeft bij het maken van de cd hulp gehad van Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham. Ook Edwin van Hoevelaak, de grote man achter artiesten als Nick & Simon en Jeroen van der Boom, heeft een bijdrage geleverd.

De zanger hecht veel belang aan de mening van zijn fans. Via zijn website riep hij daarom op de volgende single te kiezen. "Ik vind de keuze van mijn fans belangrijker dan mijn eigen keuze. Ik wil nummers uitbrengen die mijn fans graag willen horen", legt hij uit. De keus van zijn publiek viel op het nummer ‘Komt er voor mij dan ook een dag?’, dat vorige week vrijdag uitkwam.

Frans Duijts boekt u bij Twilight Entertainment

Bron:novum