George Baker is erg gelukkig met zijn samenwerking met Douwe Bob. Baker, die in december 70 wordt, besloot zijn gouwe ouwe Little Green Bag in een nieuw jasje te steken. "Ik vond hem al meteen een talentvolle gozer", zegt Baker maandag in De Telegraaf.

Baker werd gevraagd om zich in te zetten voor Cordaid, dat dijken bouwt in Bangladesh. "Voor dijken heb je zakken zand nodig en zo kwamen ze voor de Brinker-actie op Little Green Bag. Ik vond het meteen leuk, maar dacht: Ik zing dit lied al zó lang, ik kan daar niet meer met een frisse blik naar kijken. Daarom vroeg ik of ze niet een manier wisten om er een eigentijdse draai aan te geven. En zo kwam Douwe Bob op mijn pad."

Bob stond al langer op de radar bij Baker. "Ik had hem al wel gevolgd tijdens zijn deelname aan De beste singer/songwriter van Nederland. De combinatie met hem leek me meteen goed. En dat klopte ook, want we hebben de zaak doorgesproken, twee keer gerepeteerd en de derde keer in één take opgenomen. Deze uitvoering is zo goed ontvangen dat we op 6 juli optreden tijdens De wereld draait buiten."

"Een leuke bijkomstigheid dat Little Green Bag na al die tijd een revival beleeft", gaat George verder. "Natuurlijk, ik zing het lied nog wekelijks soms wel vaker, op allerlei festivals door het land heen. Tijdens Koningsdag stond ik op het Oranjebitterfestival, waar eigenlijk hiphop de boventoon voert. Maar toen ik op kwam, explodeerde de zaal. Dat blíjft mooi."