Het was zondag groot feest aan het strand van Callantsoog. Gerard Joling vierde samen vrienden en familie de tachtigste verjaardag van zijn moeder. Trots zegt hij: „Ik heb een T-shirt met een vraagteken aangetrokken omdat ik mij afvraag of mijn moeder wel tachtig is geworden. Als je het mij vraagt is ze nog maar vijfenzestig.”

Gerards moeder, Jannie, wilde deze bijzondere dag klein vieren. „Ik houd van uitpakken, maar het is haar feestje. Al met al hebben we toch nog honderdvijfentwintig man uitgenodigd. Er zijn nog wat broers en zusters uit Canada overgevlogen, dus voor mijn moeder is het feest compleet.”

De zanger zong als verrassing het nummer Mother How are You Today samen met zijn broer Willem en zijn zus Gerdi. Gerard legt uit: „Dat was heel bijzonder, want zij houden er niet zo van om in de belangstelling te staan.”

Jannie kreeg van Gerard tachtig rozen. „Ik koop iedere week wel een bloemetje of een make-upje voor haar. Mijn vader is vijftien jaar geleden overleden en mijn moeder heb ik nog. Dus ik wil haar graag laten zien hoe blij ik met haar ben. Ik hoop dat deze verjaardag onvergetelijk voor haar is.”

Gerard Joling boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.