Zanger Gerard Joling is ternauwernood ontsnapt aan een nachtelijke overval op zijn woning. De zanger lag vorige week in zijn goed beveiligde huis in Aalsmeer te slapen, toen drie gemaskerde mannen ’s nachts probeerden met grof geweld zijn woning binnen te dringen.

De overvallers trachtten acht minuten lang tevergeefs de voor- en achterdeur van Gerards woning te forceren.

Op camerabeelden was later te zien hoe de daders daarbij onder anderen een koevoet gebruikten. Toen zij de met goed hang- en sluitwerk beveiligde deuren niet open kregen, gingen ze ervandoor. De topartiest sliep door het rumoer heen en ontdekte pas later de braaksporen aan zijn woning. „Ik ben er vreselijk van geschrokken”, verklaarde de volkszanger.

Gerard heeft meteen aanvullende bewakingsmaatregelen genomen. „Er is nu dag en nacht bewaking. Het is hier een soort Fort Knox. Ik heb er een heel naar gevoel aan over gehouden”, vertelde Gerard gisteren. „Ik werk keihard en vaak tot diep in de nacht. Het zal toch tijd kosten om het onveilige gevoel dat ik nu heb, weer te laten verdwijnen.”

De zanger steekt niet onder stoelen of banken dat het voorval hem zeer heeft aangegrepen. „De optredens gaan door, zoals afgelopen week zes keer, waaronder op een après-ski feest voor 15.000 mensen en drie keer in het Thialf-stadion tijdens het WK schaatsen. Ik wil de mensen dan toch een feestje bezorgen. Maar ik rijd met gemengde gevoelens weer naar huis. Ik besef nu pas hoeveel impact het op iemands leven heeft als mensen het zo op je hebben voorzien.”

„Ik heb geen kostbaarheden in huis,” zegt de zanger, „Wat ze kwamen doen is me dan ook een raadsel.”

Gerard Joling boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:telegraaf