Gerard Joling denkt dat Frans Bauer de nieuwe Topper wordt. Dat onthulde hij gisteren tijdens de chat op de redactie van De Telegraaf. „En volgens mij doet-ie het ook nog. Het is een leuk manneke en hij wil. Althans, die geruchten hoor ik."

Gerard zou verder aan de samenstelling van de Toppers niets veranderen. „Als ik er zelf in was gegaan, had ik het leuk gevonden om gewoon met Rene en Jeroen op te treden. Die combinatie is gewoon perfect. Als Frans Bauer erin zit weet ik alleen niet of Jeroen wel in de Toppers blijft. Het levenslied is misschien toch te ver van zijn genre.”

Gerard vertelde ook aanvankelijk te zijn benaderd voor een duet met Diana Ross tijdens de aanstaande Symphonica in Rosso-concerten. „Maar Diana wilde geen duetten doen. Zij wilde gewoon een show van 90 minuten zonder gasten. Uiteindelijk zou ik dan in het voorprogramma mogen of meezingen helemaal aan het eind met het nummer We are the World. Ik had ander werk dus daar heb ik voor bedankt.”

De zanger leeft intens mee met Marco Borsato: „Ik vind dat hij zich als een man staande houdt. Het is een hele beerput die opengaat. En ik denk dat hij echt niet weet wat zijn compagnons allemaal met het geld hebben gedaan. Daar heb je dan twintig jaar voor staan zingen. Vreselijk.”

Gerard zei tijdens de chat open te staan voor een nieuwe relatie, maar nu niet verliefd te zijn. Wie hij leuke mannen vindt? „Bas Muys Muijs en Winston Post stonden van de week naast me bij de opnames van Hole in the Wall. Met hen zou ik wel eens een borrel willen drinken.”

Trouwen met zijn partner zal Gerard echter nooit: „Ik ben allergisch voor mannenhuwelijken. Voor mij blijft het beeld van een bruiloft dat van Julie Andrews in de Sound of Music.”

Frans Bauer en/of Gerard Joling boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.