Het eerste concert van Gerard Joling met de zusjes Maywood is goed verlopen. De dames, die jarenlang met elkaar in de clinch lagen, lieten de gemoederen de laatste dagen voor de shows hoog oplopen. "Maar vooralsnog is alles hier pais en vree", liet Joling vrijdagavond na afloop van zijn eerste Lekker-concert weten aan De Telegraaf.

"We zijn er nog niet, vanavond gaan we opnieuw los", waarschuwt Joling. "Het is goed gegaan. De zusjes Maywood zijn lief voor elkaar en dat is fijn. Misschien was het ook de spanning van het voor het eerst in achttien jaar weer samen optreden."

Volgens Joling heeft het er ‘echt om gespannen’ of de reünie van de dames daadwerkelijk plaats zou vinden. Achter de schermen zouden Alice May en Caren Wood weer knallende ruzie hebben gehad.

"Mijn technici en kantoormensen liepen af en toe zelfs met vlekken in hun nek omdat er zoveel onmogelijke eisen werden gesteld", vertelt Joling. "Ik durf nu pas te zeggen dat de hereniging is gelukt."

De 58-jarige Alice, die met haar twee jaar oudere zus vier nummers ten gehore bracht, had meer vertrouwen in een goede afloop. "Natuurlijk ging het goed. We zijn professioneel."