Rein Mercha heeft grote plannen voor de toekomst. "Mijn echte droom is bij de bovenlaag horen. De Gordons, Frans Bauers en Gerard Jolings van deze wereld", vertelt de volkszanger aan het AD.

De 50-jarige zanger, die tweede werd bij talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen, is dolblij dat zijn album op nummer 1 in de Album Top 100 staat. "Het is een droom dat mijn album zo goed wordt verkocht", vertelt hij. "Dat ik iemand als Caro Emerald passeer is eervol, maar ik ben al dertig jaar bezig en zij niet."

Mercha heeft er vertrouwen in dat hij dankzij zijn deelname aan Bloed, Zweet en Tranen meer succes krijgt. Hij wil graag meedoen aan programma’s als De Beste Zanger van Nederland. "Als dat met alle aandacht die ik nu krijg niet gaat lukken, dan gebeurt het waarschijnlijk nooit. Ik moet er nu doorheen."

Met het liefdesleven van Mercha gaat het echter minder voor de wind. De zanger heeft gebroken met de moeder van zijn kinderen. "Er is nog niemand anders in mijn leven. Maar het vrijgezel zijn is niet zo mijn ding, merk ik. Ik zit goed in mijn vel, maar voor mij is het toch beter als ik gelukkig met iemand ben."