De deelnemers van het vierde seizoen van het TROS-programma De Beste Zangers van Nederland zijn bekend. Onder de deelnemers zijn Gerard Joling, Ruth Jacott en Berget Lewis, meldt het AD. Het programma wordt eind september op Ibiza opgenomen.

Nikki Kerkhof, Peter Beense, Freek Bartels en Yes-R maken het lijstje compleet. Jan Smit reist met de kandidaten mee als presentator. Daarmee neemt de Volendammer de plaats in van Victor Reinier.

"Ik had eigenlijk al eerder mee willen doen, maar ik kon steeds niet", reageert Gerard Joling. De zanger is al aan het repeteren om liedjes van zijn collega’s onder de knie te krijgen. "Het lijkt me fantastisch om het songfestivalnummer Vrede van Ruth Jacott er eens lekker uit te knallen daar.

En ook de levensliederen van Peter Beense liggen me wel." Joling vermoedt het moeilijker te krijgen met de rapnummers van Yes-R. "Dat genre ligt me vocaal niet echt. Maar misschien valt het mee."

In De Beste Zangers van Nederland gaat elke aflevering een andere zanger op zoek naar zijn ideale vervanger. Kandidaten brengen elkaars nummers ten gehore, waarna de rest van de collega’s een oordeel velt. Wanneer het vierde seizoen op de buis komt, is nog niet bekend.