Van de ene dag op de andere dag verdween Gerard Joling letterlijk van het toneel. Hij kon niet meer. "Overwerkt, depressief, burn-out, hoe wil je het noemen?

Zelf zeg ik dat ik teveel hooi op mijn vork heb genomen. Ik was moe, lusteloos, negatief, had nergens zin meer in, nergens fut meer voor. Op een gegeven moment dacht ik dat ik nooit meer op de bühne zou staan. En het gekke is, ik had er nog vrede mee ook!?

 Na de meest verschrikkelijke periode uit zijn leven doet de 50-jarige zanger voor het eerst zijn verhaal. Over hoe hij keihard met twee benen op de grond gezet werd omdat zijn lichaam niet meer kon.

En ook geestelijk zat hij er helemaal doorheen. Maar nu het eerste applaus weer heeft geklonken en hij er ook op SBS6 eerdaags weer volop tegenaan zal gaan, wil Gerard één keer vertellen wat hij heeft meegemaakt.

„Maar ik ga dingen wel anders doen” zegt Gerard nu. „Ik heb geleerd. Ik ga vaker ’nee’ zeggen. Ik ben vijftig maar heb mezelf veel te lang wijsgemaakt dat ik op 25 was blijven steken. Veel te veel sporten, dat kan namelijk ook, en daarnaast dat vele werken. Het is die combinatie geweest waardoor ik me langzaam heb uitgeput. Achteraf gezien was het al mis sinds februari, maart. Dat ik zó moe was dat, terwijl de hele zaal op zijn kop stond, ik bij mezelf dacht ’nee hè, ben ik pas bij liedje twee?’ Het voelde dan of ik al bij nummer vijf of zes was, dan was ik zó moe!’

Gerard Joling boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:telegraaf