Gerard Joling is maandag geopereerd aan zijn stembanden, pas in 2012 zal hij weer op het podium staan.

De zanger had al maanden last van zijn stem. Na onderzoek door de KNO-arts bleek waarom: "Mijn rechter stemband vertoonde een verdikking waar zich een cyste of een poliep zou bevinden, hierdoor sloten de linker en de rechter stemband zich tijdens het zingen niet meer goed op elkaar. Volgens de KNO arts die mij heeft geopereerd is het bewonderenswaardig dat ik nog zo lang door heb kunnen zingen!" Laat Geer zijn fans weten via zijn website.

Uiteindelijk is de operatie spoedig verlopen, Gerard moet in ieder geval de komende zijn mond houden. De zanger heeft er bewust voor gekozen niets over zijn operatie naar buiten te brengen. "Ten eerst voor mijn eigen rust. (…) Ik wilde geen paniek veroorzaken en de indruk geven dat deze optreden niet zouden gaan."

"Helaas heb ik voor de komende periode wel zang- en televisieoptredens af moeten zeggen, ook zouden wij met een single uitkomen. Dit hebben wij ook moeten doorschuiven, heel vervelend, maar mijn gezondheid gaat echt voor. Duizend maal excuus voor diegenen die mij geboekt hadden en die ik heb moeten annuleren. De rest van dit jaar in ieder geval geen optredens meer."