Een fan van Gerard Joling zal het concert dat de zanger vrijdagavond in Ermelo gaf niet snel vergeten. De vrouw, die zogenaamd VIP-kaartjes had gewonnen voor de show, werd tijdens het optreden op het podium ten huwelijk gevraagd door haar vriend. Joling, die in het complot zat, ging zelf ook op de knieën voor het paar.

 Op de website van de ex-Topper wordt uitgelegd hoe het aanzoek tot stand is gekomen. "Een aantal keer had Dick al een bericht via Hyves gestuurd aan Gerard. Dick wilde graag samen met Gerard zijn vriendin Hilma op een originele manier ten huwelijk vragen. Gerard vond dat een volhouder beloond moest worden. Er werden twee VIP-kaarten gewonnen met een niet bestaande prijsvraag en zo reisden Dick en Hilma af naar Ermelo."

Tijdens de show vroeg ‘Geer’ of Dick het podium op wilde komen. Die riep op zijn beurt zijn vriendin naar voren. Ten overstaan van bijna zesduizend mensen en een cameraploeg van SBS Shownieuws ging de aanstaande bruidegom op zijn knieën. Omdat Joling de man moest voorzien van geluid, had hij geen keus en moest hij ook richting de planken van het podium. "Het is toch enig dames en heren!", roept Joling nadat Hilma volmondig ‘ja’ heeft gezegd. "Hup, lekker die tong er in, wat kan jou het schelen", gaat de zanger door als het stel hun voorgenomen huwelijk bezegelt met een zoen.

Na de show mocht het kersvers verloofde paar backstage om Gerard nogmaals te ontmoeten. Ook dat treffen verliep volgens Jolings website geslaagd. "Dick liet ons weten een onvergetelijke avond te hebben gehad en had in zijn stoutste dromen niet gedacht dat zijn berichtjes ooit door Gerard gelezen zouden worden."

Gerard Joling boeken? Informeer vrijblijvend naar de beschikbaarheid en de mogelijkheden.