Gerard Joling blijft de komende jaren bij SBS. „Ze hebben gezegd nog zeker drie jaar met me door te willen”, vertelt het paradepaardje van de commerciële zender.

„Ik ga binnenkort een nieuw contract tekenen. Daarom ga ik niet met het mes op tafel om de soap rond De Toppers bij de TROS op de buis te krijgen.”

„SBS heeft nog zoveel moois voor me in het verschiet”, vertelt Geer. „Ik heb zelfs eigen ideeën voor programma’s bij ze neer mogen leggen. Dat is toch geweldig? SBS is altijd erg goed voor me geweest. Daarom blijf ik ook.”

Hij vervolgt: „Ik weet dat er gisteren opnieuw tussen beide partijen is gepraat over de soap. Ik hoop dat er binnenkort duidelijkheid is. Want dat zou ik onderhand zelf ook wel prettig vinden.”

Gerard blijft hoe dan ook trouw aan zijn werkgever. „Dat ik in mijn enthousiasme te snel ’ja’ heb gezegd tegen de Toppers-soap, is achteraf heel vervelend. Ik had er langer over na moeten denken.” Schouderophalend: „Hoe jammer ik het zou vinden als het programma niet doorgaat, ik begrijp mijn werkgever heel goed. Ze willen pertinent niet dat hun A-ster tien weken lang bij de concurrent is te zien.”

Gerard Joling boekt u bij Twilight Entertainment

bron:telegraaf