Gerard Joling is niet te spreken over de gang van zaken op het Museumplein in Amsterdam, donderdag. "Burgemeester Cohen had het publiek moeten toespreken."

De zanger, die met gemengde gevoelens optrad op het podium van radio 538, vindt dat Job Cohen het niet aan de organisatie had moeten overlaten om te berichten rondom de situatie in Apeldoorn en de gevolgen daarvan voor het feest op het plein.

Gerard: "Later op de middag was ik in Amstelveen, waar de burgemeester wel het podium opging en uitlegde wat er aan de hand was en dat daarom het programma werd ingekort. En dat had ik in Amsterdam ook verwacht. Wij hebben de burgemeester niet gezien. Bij 538 moesten ze het zelf maar uitzoeken."

De directeur van 538, Jan Willem Bruggenwith, begreep het volgens RTL Boulevard ook niet helemaal. "We zijn te gast in de stad. De finale beslissing ligt dan eigenlijk bij Cohen."

Er is besloten door te gaan met het feest omdat ze niet al die mensen, ruim 80.000, op het drukste moment van de dag naar huis wilden sturen. Wel werd er een moment van stilte gehouden en werd het programma op het Museumplein ingekort.

Gerard Joling boekt u bij Twilight Entertainment