Gerard Joling is niet blij met Albert Verlinde. RTL Boulevard besteedde maandag aandacht aan de concerten van De Toppers, maar Joling mocht naar eigen zeggen alleen komen als hij zijn excuses aan zou bieden. "Ik moet sorry zeggen omdat ik er niet van gediend ben dat Albert over mij onwaarheden op de buis slingert? Dat is chantage", vertelt Joling dinsdag in De Telegraaf.

Verlinde en Joling hebben ruzie over een opmerking die de showbizzdeskundige maakte. "Het begon allemaal toen Albert meldde dat ik een mislukte facelift had gehad. Ik zou bont en blauw zien en ik zou er bewust voor hebben gekozen buiten beeld te blijven. Ik was ontdaan", legt Joling uit. De zanger stuurde een sms’je waarin hij ontkende aan zijn gezicht te hebben laten gesleuteld. Dat werd voorgelezen op tv. "En de kous was af. Dacht ik."

Een dag later vertelde Verlinde opnieuw het verhaal over Jolings mislukte facelift. "Dus ik pak mijn telefoon en tik naar Winston Gerschtanowitz een sms’je dat ik hem een slappe zak vind, omdat hij er ook bij staat te kijken en te lachen." Dat berichtje kon Verlinde niet waarderen. "Natuurlijk was dat van mij ook niet netjes", geeft Joling toe. "Maar Albert had zijn punt de dag ervoor toch al gemaakt? Kortom: ik ben niet heel vriendelijk geweest. En dat kwam gisteren als een boemerang terug."

Jeroen van der Boom en René Froger verschenen maandag zonder Joling in RTL Boulevard. In de show vertelden de twee dat hun Toppers-collega ziek was. Dat is volgens Joling niet waar. "We mochten met zijn drieën komen, maar alleen als ik van tevoren mijn verontschuldigingen zou aanbieden voor de dingen die ik heb gezegd. Zijn ze nou helemaal gek geworden daar?"

Joling noemt het ‘diep triest’ dat Van der Boom en Froger het slachtoffer zijn geworden van zijn ruzie met Verlinde. "De waarheid is nooit goed genoeg voor hem", vertelt Joling, die geregeld in de showbizzprogramma’s van SBS6 te zien is. "Ik ben klaar met Albert."