Gerard Joling vindt dat Wesley Klein de terechte winnaar is geworden van Popstars. „Alle finalisten beschikten over groot talent, maar Wesley was absoluut mijn favoriet”, biecht de zanger/presentator op. „Als hij het niet was geworden, had ik mijn schoenzolen opgegeten.”

Niet alleen ’Geer’ blijkt een grote fan van Wesley te zijn. Wesley blijkt ook Gerard hoog te hebben zitten. „Ik heb gehoord dat hij in de omgeving van Leiden, waar Wesley vandaan komt, samen met twee vrienden optrad met een soort Toppers-programma”, lacht Gerard. „Dat is toch fantastisch? Ik heb hem trouwens wel eens een nummer van Rene Froger horen doen, dat was echt geweldig.”

De 21-jarige Wesley, die in het dagelijks leven betontimmerman is, haalde tijdens de finale van de talentenjacht van SBS 6 het onderste uit de kan. „Dit jaar is 2010 met een griffel!”, juichte hij. „Niet alleen heb ik Popstars gewonnen, ook word ik over een paar maanden vader van een dochtertje.”

De kersverse zanger heeft zijn overwinning dan ook opgedragen aan Nellie, de moeder van zijn kindje. „Zij is degene die me heeft opgegeven voor deze show”, vertelt Wesley. „Zelf had ik dat niet zo snel gedaan, omdat ik het liefste Nederlandstalig zing. Maar omdat zij me over de streep heeft getrokken, heb ik kunnen ontdekken en kunnen laten zien dat ik ook Engelstalig kan zingen.”

Vorige week nam Wesley al de videoclip op voor zijn allereerste single You Raise Me Up. „Dat was afzien, want we hebben vorige week dinsdag, tijdens die extreme vrieskou, in de buitenlucht gedraaid. Maar ik geniet met volle teugen en hoop dat voor mij een prachtige zangcarrière in het vooruitzicht ligt.”

Wesley Klein boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bron: telegraaf