Met vier engelen aan zijn zijde scooterde Gerard Joling gisteren het terrein van Spaarnwoude op. Een duidelijke hint naar het lied waarmee hij op 5 september zijn concert opent. Namelijk het gewraakte Engel van de nacht.

Gerard knikt: „Dat liedje gaat gewoon uitkomen. Er was geen sprake van dat het ooit door de Toppers, die het zongen bij het Nationaal Songfestival, zou worden opgenomen. Wel heb ik de lancering een paar weken uitgesteld. Er hangt nu te veel negativiteit omheen. Begrijp me goed, ik heb veel aan de Toppers te danken, maar het is een goede keuze geweest om op te stappen.”

Patricia Paay, die ook meedoet aan het concert: „Als je dat nummer hoort, denk je aan Queen en andere goede bands.” Gerard slaat een arm om haar heen: „Wat heb ik haar toch goed gedrild hè! Nee, weet je hoe het zit, ik heb in 1988 zelf ook meegedaan aan het Nationaal Songfestival, en daarna zijn al die nummers door andere artiesten opgenomen. Zo werkt dat nu eenmaal.” Tijdens het acht uur durende livespektakel zal de 49-jarige zanger niet meer zo bont gekleed gaan. Verwijzend naar zijn vele verenpakken: „Ik moet een beetje van de kippen af. Die zijn in Barneveld bijna uitgestorven! Maar ik zal wel heel veel glitter dragen. In het echte leven zie ik er heus niet uit zo van ’nou dat is er ééntje’. Maar nu is het natuurlijk show.”

Hij somt op: „Er zal constant amusement zijn, met in het voorprogramma Antje Monteiro, Luv… Het hoofdprogramma wordt geopend door Hans Klok. Daarin zingen naast mij dus ook Patricia, Ruth Jacott en mijn Welsh’ jeugdidool Bonnie Tyler.” Genoeg engelen die avond dus voor Gerard. En wat zijn, recentelijk door echtgenoot Adam Curry verlaten, goede collega Patricia Paay betreft; wie háár reddende engel wordt, zal de tijd leren.

Gerard Joling boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bron:telegraaf