Gerrie Dantuma  wil het na de finale van The Voice of Holland rustig aan doen. "Ik vind dat je na zo’n programma de tijd moet nemen om een eigen stijl te ontwikkelen", vertelt de 29-jarige zangeres maandag aan Spits.

Bang voor een zwart gat na de eindstrijd van vrijdag is Dantuma dan ook niet. "Mensen zeggen wel eens: oh, maar van die en die hebben we na The Voice niks meer gehoord. Ik zie dat niet als falen", gaat de Friese zangeres verder. "The Voice is een opstap, daarna moet je het zelf doen."

Zo denken ook de andere finalisten erover. Allemaal hopen ze op een carrière in de muziekindustrie als gevolg van The Voice. "Ik wil heel graag doorbreken", vertelt Jill Helena . "The Voice is dan de talentenjacht, want ik heb nu een platform vanwaar ik verder kan werken."

Het vierde seizoen van de talentenjacht winnen, is voor de finalisten dan ook niet het allerbelangrijkste. "Als ik niet win, heb ik hier het mooiste avontuur van mijn leven gehad", vertelt Julia van der Toorn (TVOH) . "Ik weet niet of ik trots op mezelf mag zijn, maar stiekem ben ik dat wel een beetje." De drie dames strijden vrijdagavond met Mitchell Brunings om de winst.

Brunings zette zich internationaal op de kaart met zijn Bob Marley-cover. "Ik kreeg een telefoontje van Ky-Mani Marley, de zoon van Bob", vertelt Brunings aan het AD. "Ky-Mani had de video van mijn auditie op internet bekeken en zei dat hij het geweldig vond dat ik een nummer van zijn vader had gezongen." Voor Brunings is het telefoontje ’toch wel een van de hoogtepunten’.

Ook Julia Van der Toorn scoorde met haar auditie. Met haar versie van Britney Spears’ hit Oops… I Did It Again bereikte ze in september de top van de Single Top 100. Ze is dit jaar de enige The Voice-finaliste met een nummer 1-hit op haar naam.