Op YouTube is een nieuwe parodie opgedoken op de nummer 1 hit ‘Ik neem je mee’ van Gers Pardoel uit Kaatsheuvel, ‘Ik laat je thuis’ van Gerst. Wie er achter de carnavalshit zit is niet duidelijk. De zanger wil zijn identiteit niet prijsgeven.

"Ik kom uit het Land van Maas en Waal, maar het karakter Gerst komt uit Eindhoven", zegt de zanger. "Toen ik het nummer van Gers Pardoel hoorde, dacht ik ‘hier moet ik iets mee’. Dit verdient een carnavalshit en als ik het niet doe, doet iemand anders het." Hoewel de zanger geen muzikale achtergrond heeft, is het nummer wel door hemzelf geschreven en op een zolderkamertje in elkaar gebokst. "Maar de clip is geproduceerd door een bedrijf in Ravenstein."

600 hits op YouTube
‘Ik laat je thuis’ is donderdagavond om elf uur op YouTube gezet en nu al bijna zeshonderd keer bekeken. "Het gaat echt hard, ook op Twitter krijg ik allemaal leuke reacties."

Nu is het wachten tot de eerste optredens worden geboekt. "Ik zou het wel leuk vinden om met Gerst door het land te trekken. Ik denk dat het nummer wel potentie heeft."

Gers is inmiddels te boeken voor optredens van 15 minuten, € 995,- excl. 19% BTW excl. 7% BUMA