Zondag 18 januari vond in het overdekte pretpark Speelstad Oranje in het Drentse plaatsje Oranje de spectaculaire aftrap plaats van de ledenwerfactie van RTV-Oranje, de omroepvereniging die een plek wil gaan veroveren in Hilversum.

Zo’n 4000 mensen maakten gebruik van de gratis toegang tot Speelstad Oranje en genoten van optredens van meer dan 120 artiesten, onder wie Clown Bassie, Jacques Herb, Lucas & Gea, Jolanda Zoomer, Roy Raymonds en vele anderen. RTV-Oranje voorzitter Hans Versnel spoorde de aanwezigen onvermoeibaar aan om toch vooral lid te worden van de nieuwe omroep. Dat was niet aan dovemansoren gericht.

Toen aan het einde van de dag de schriftelijke aanmeldingen werden opgeteld bij de inmiddels via internet geregistreerde nieuwe leden, kwam de teller tot bijna 8000 nieuwe RTV-Oranje leden! Verwacht wordt dat het ledenaantal de komende tijd snel verder zal stijgen, omdat veel bezoekers met stapels inschrijfformulieren huiswaarts keerden om ook hun familie, vrienden, buren en collega’s lid te maken van de nieuwe omroep. RTV-Oranje zal actieve ledenwervers de komende maanden belonen met leuke prijzen en attenties.