Dj Marnix heeft zijn kostbare platentas weer terug, die vorige week zaterdag na afloop van het Loveland Festival werd gestolen. De organisatie van het Amsterdamse festival heeft duizend euro betaald aan een jongen die de tas naar eigen zeggen heeft gevonden. "We weten het niet 100 procent zeker, maar hij heeft die tas waarschijnlijk gestolen", zegt een woordvoerder.

De tas van Marnix, de organisator van het Loveland Festival, verdween rond 23.15 uur uit de achterbak van een Gator, een klein groen wagentje. De jongen die de tas uiteindelijk heeft teruggebracht, zegt te zijn vergeten dat hij de tas nog in zijn auto had staan. "Waarschijnlijk heeft hij in berichten in de media gelezen dat we bereid waren om duizend euro te betalen", zegt de woordvoerder.

De jongen, die anoniem wenste te blijven, heeft uiteindelijk met Marnix afgesproken en de tas geretourneerd. De organisatie heeft besloten geen verdere stappen te ondernemen. "Het belangrijkste was die tas", legt de woordvoerder uit. "Marnix zag het gewoon niet meer zitten. Hij moest zelfs dit weekeinde nog evenementen afzeggen omdat hij zijn platen niet had."

De organisatie van het Loveland Festival sloeg een zucht van verlichting toen de tas werd geretourneerd. "We zijn allemaal zo ontzettend moe", stelt de woordvoerder. "Nu gaan we lekker twee weken op vakantie."

  Dj Marnix boekt u bij Twilight Entertainment