Afgelopen donderdag zijn tijdens de Buma-Awardshow 2012 diverse prijzen uitgereikt aan de vertolkers van het Nederlandstalige lied. De pas 12-jarige Gino Graus deed mee aan het demopanel waarbij een vakkundige jury (Daniel Dekker/Vinzzent/Robby Langendorf/Rene Dekker) een oordeel velde over de diverse muziek-inzendingen.  Gino werd door hen unaniem gekozen als winnaar met het lied  “Toch zit jij altijd in mijn hart” !

Gino Graus:
Ik ben ontzettend blij met het winnen van deze aanmoedigingsprijs, te weten: een cheque ter waarde van € 2.500,- die beschikbaar is gesteld door de SENA. Naast het feit dat ik hiermee een mooie nieuwe productie kan bekostigen, is het vooral een eer dat deze gerenommeerde namen uit de muziekindustrie het in mij zien zitten.

Met optredens op het Mega-Piratenfestijn, en met Lukassen Producties als boekingskantoor en Rood-Hit-Blauw als platenlabel achter zich, kan niet anders dan vastgesteld worden dat de carrière van Gino Graus enorm in de lift zit. Ronald Visch van het welbekende label, raakte zo onder de indruk toen hij een optreden bijwoonde van deze in 1999 geboren zanger, dat Gino nu onder contract staat van dit label. In de wandelgangen is nu al regelmatig te horen dat deze teenager misschien wel in de voetsporen van Jantje Smit zal kunnen gaan treden. Op 12 mei dit jaar lanceerde Gino het album ‘Uit mijn Hart’, hiervoor verscheen op single al de ‘Heintje Medley’, die grote indruk maakte op de zalen, radiomakers en muziekliefhebbers van ons land.

Op 25 oktober viert Gino pas zijn dertiende verjaardag. De single ‘Toch Zit Jij Altijd In Mijn Hart’. Een indrukwekkend levenslied en ballade die compleet op het lijf van Gino is geschreven en ook te vinden is op het album ‘Uit mijn Hart’. Een song ook waar menig muziekliefhebber vochtige ogen van zal krijgen en daarnaast kunnen passages aanleiding geven tot kippenvel. Een klein manneke dus nog maar juist met ‘Toch Zit Jij Altijd In Mijn Hart’ laat Gino maar weer eens horen wat een groots stemgeluid hij bezit. Gino Graus.. nooit meer vergeten die naam!