Tijdens de albumpresentatie van ‘Acoustic Christmas’ reikte Glennis Grace zojuist de eerste exemplaren uit aan 3JS. De muzikanten lieten in de Grote Kerk van Edam vanmorgen enkele liedjes horen van hun kersverse kerstalbum ‘Acoustic Christmas’.

Glennis Grace is niet alleen een goede vriendin en collega van 3JS, het duet ‘We Three Kings’ met Glennis staat tevens als bonus track op het album. ‘Acoustic Christmas’ gaat morgen officieel in release en zal zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar zijn.

 Jan Dulles: ‘We liepen al langer rond met het idee om een eigen kerstliedje te maken. Daarom deden we vorig jaar een oproep aan onze facebookvrienden met de vraag of er interesse was in een akoestisch kerstshowtje met kerstevergreens uit de jaren ’50. Dit werd met zoveel enthousiasme ontvangen, dat we besloten om dat concept dit jaar uit te bereiden. Dat resulteerde in het folk-achtige 3JS kerst/winter/hardvuuralbum ‘Acoustic Christmas’ en in een gelijknamige theatertour langs maar liefst negen theaters in 13 dagen.

 Op ‘Acoustic Christmas’ staan de ultieme kerstevergreens akoestisch uitgevoerd in een 3JS-jasje. Behalve klassiekers als ‘Jingle Bells’, ‘Fairytale Of New York’, ‘We Wish You A Merry Christmas’ en anderen, hebben 3JS ook twee nieuwe eigen kerstliedjes toegevoegd: ‘Merry Christmas Anyway’ en het bloedstollend mooie Nederlandstalige nummer ‘December’. ‘Fairytale Of New York’ is uitgevoerd als duet met de Amerikaanse singer-songwriter Lori Liebermann, die internationale bekendheid verwierf met het liedje ‘Killing Me Softly’. In de maand december gaan 3JS ook de theaters in met hun kerstshow ‘Acoustic Christmas’; totaal doen zij negen theaters aan.

 
Het idee voor dit kerstalbum komt voort uit een spontane actie van de mannen om vorig jaar twee akoestische kerstshows te organiseren in een klein theatertje in Oostzaan in Noord-Holland. Ze wilden graag zelf vast in de kerstsfeer komen samen met hun fans middels het ouderwetse Amerikaanse kerstrepertoire uit de jaren ‘50 van Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en Ella Fitzgerald. De twee shows waren binnen 48 uur uitverkocht. Het werd zo’n groot succes dat de 3JS besloten om het concept dit jaar niet alleen in de theaters uit te breiden, maar een selectie van de liedjes ook als album uit te brengen. De eerste show is op 11 december in Emmeloord. Totaal doen de mannen negen theaters aan door heel Nederland. Kaarten zijn te koop via de theaterkassa’s en via NTK: www.ntk.nl/voorstelling/3js-acoustic-christmas.