Zingen was voor Glennis Grace niet altijd een grote droom. De zangeres vertelt dat ze veel te jong op het podium stond en werd uitgebuit door managers. "Zingen was mijn leven geweest, maar langzamerhand werd het een straf", vertelt ze in het tijdschrift Vrouw.

"Ik was 6 jaar toen ik voor het eerst op het podium klom en de microfoon pakte. Op mijn 9e had ik al een enorme ervaring als het ging om talentenjachten." Toen Grace 16 was won ze de Soundmixshow. "Bijna iedere nacht stond ik ergens te zingen."

Grace besloot weer naar school te gaan en schreef zich in bij de Frank Sanders Academie. "Het was heerlijk om gewoon weer even naar school te gaan." Na twee jaar was ze weer klaar voor het podium.

Grace scoorde eerder dit jaar haar eerste grote hit met de cover Afscheid. "Ik ben blij dat het succes nu is gekomen en niet eerder."

Volgens de 33-jarige zangeres horen kinderen niet thuis op professionele podia. "Als ik zo’n meisje zie dat Holland’s Got Talent wint op haar 11e, dan zie ik mezelf weer staan. En dan kan ik alleen maar hopen dat het voor haar beter uitpakt, dat ze niet kapot wordt gemaakt."