Tijdens de eerste live uitzending van X-Factor kreeg Eric van Tijn er van langs, nu haalt Gordon flink uit naar Stacey Rookhuizen. "Ze heeft afgelopen show haar bewijs van onvermogen afgegeven en zal de komende shows moeten vechten om het publiek weer voor haar te winnen."

De gemoederen liepen hoog op toen bij de uitslag meidengroep KLEM van Eric van Tijn en Gordons zangeres Hester in de sing-off terechtkwamen. Na de sing-off koos Eric toch voor zijn eigen band, tot grote opwinding van Gordon. "Dit hebben we vanmiddag besproken. We zouden voor kwaliteit gaan. Als je dit doet, ben je een lul."

Jurylid Stacey Rookhuizen koos de kant van Eric. De ‘Topper’ is woest en schrijft in zijn column in het weekblad Privé: "Het verschil in talent was zo groot dat een blind paard nog kon zien wie er naar huis moest en wie niet. Oké, Hester had niet de beweging en vrolijkheid in haar gezicht die je zou verwachten van een toekomstige popster, maar wel een ongehoord goede stem."

De zanger geeft wel toe dat hij te ver ging toen hij Eric een lul noemde. Maar: "Misschien was het niet chic om op televisie iemand uit te maken voor mijn lievelingslichaamsdeel, maar de emoties lopen hoog op als er onrecht wordt gedaan."

Gordon boekt u bij Twilight Entertainment