De omgekeerde wereld bij Holland’s got talent. Liggen doorgaans de kandidáten met hun hoofd op het hakblok, vandaag is het RTL-programma zélf aan de beurt.

Een deelneemster voelt zich onheus bejegend en heeft een rechtszaak aangespannen. Jurylid Gordon is allerminst onder de indruk: „Het wás ook echt heel verschrikkelijk.”

Hij vervolgt: „Luister, ik druk nooit zomaar iemand weg. Jacqueline zong één regel en toen wist ik genoeg. Ik ga toch niet twee kostbare minuten naar kattengejank luisteren? Het was heel erg slecht. Ik ben nog heel vriendelijk gebleven. Ze zag eruit als een operadiva, maar was niet om aan te gluren. Patricia, Dan en ik hebben dat ook tegen haar gezegd. Dat ze dit haar omgeving niet mag aandoen. Ik vind het diep en diep triest dat zij blijkbaar geen mensen om zich heen heeft die eerlijk tegen haar zijn.

Hoofdschuddend: „Ach, dat kort geding is toch belachelijk. Ze heeft geen been om op te staan! Alleen al omdat ze een quitclaim heeft ondertekend, waarin ze toestemming geeft de beelden uit te zenden. Ik begrijp haar wel een klein beetje. Als je denkt goed te kunnen zingen, maar je klinkt als een luchtalarm in de Tweede Wereldoorlog, dan ís dat ook een teleurstelling…”

Jacqueline wil met name haar gezin beschermen tegen uitzending van de ’gemanipuleerde’ beelden. „Daarom heb ik de rechtszaak aangespannen.” Haar advocate Weda is optimistisch gestemd: „Ik beschik over getuigenverklaringen van mensen die verklaren dat het publiek werd gemanipuleerd, dat het geluid en de microfoon niet in orde waren en dat Jacqueline geen eerlijke kans op een auditie is gegeven. Ik concludeer dan ook dat er sprake is van dwaling; een onjuiste voorstelling van zaken. In zal een uitzendverbod vorderen van het beeld- en geluidsmateriaal dat van Jacqueline is gemaakt.”

Het kort geding dient vandaag om 15.30 uur in Amsterdam.

Gordon boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf