De violisten van het Metropole Orkest gingen naar huis. Door de regen kwam er bijna geen geluid meer uit hun instrumenten. En het allereerste optreden van Gordon en zijn engelen op de Uitmarkt ging gisteravond dus niet door.

 
Want bij Los Angeles hoort immer een groot orkest.

Bleek opeens hoe exclusief mijn voorproefje in zijn Larense villa vorige week was. Toen zong Gordon met zijn vier mannen, begeleid door een orkestband, live voor mij. En ik moet toegeven dat ik compleet overdonderd heb zitten luisteren. Het leek op Il Divo, en zelfs een beetje op Queen. Lekker bombastisch georkestreerd, en met zoveel verschillende stemmen dat ik steeds opnieuw verrast was door een volgende uithaal. Opera, pop, rock… Alles door elkaar!

„Ik heb mijn eigen talent te lang genegerd”, zei de komische krullenbol tegen me. En hoewel ik vaak krom lig van het lachen, over hoe ad rem en cabaretesk Gordon als jurylid is, moet ik zeggen dat hij zichzelf in zijn nieuwe boyband overtreft. Niet alleen wat zijn eigen zangtalent betreft, maar ook hoe hij die groep heeft samengesteld. Ik ging compleet van mijn sokken, had kippenvel. Nu er steeds meer Nederlanders plaatsnemen in talentenjacht-jury’s – ik zag Erik de Zwart zaterdag ook opeens in die hoedanigheid – durf ik ook een showbizzoordeel te vellen: wat mij betreft is Gordon met Los Angeles met vlag en wimpel door naar de volgende ronde…

Gordon boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf