Gordon scoort voor de tweede keer in zijn carrière een nummer 1-hit. Het nummer Kom Eens Dichterbij stijgt deze week van de negende naar de eerste plek van de Single Top 100. Zijn eerste nummer 1-hit als soloartiest had Gordon 22 jaar. Toen voerde hij de hitlijsten aan met Kon Ik Nog Maar Even bij Je Zijn.

Gordon zat al de hele dag in spanning. "Ga ik de tweede solo-nummer 1-hit scoren uit mijn carrière?", vroeg de zanger zich aan het begin van de middag op Twitter af. Toen het verlossende woord kwam, hield Gordon het niet droog. "Tranen van blijdschap en dat na dit ellendige halfjaar van verdriet. Dank jullie wel Nederland."

Kom Eens Dichterbij is niet het enige nummer waarmee Gordon in de Single Top 100 staat. Ook So This Is Me staat in de lijst. De tune van Gordons tv-programma Hotter than My Daughter staat op de twaalfde plek. Ook Liefde Overwint Alles staat in de hitlijst, op de vijftiende positie. Gordon bracht de drie singles vorige maand gelijktijdig uit.

Gordon stoot de zomerhit van 2013 van de eerste plek. Wake Me Up van Avicii zakt naar de vierde plek. De afgelopen dertien weken stond het nummer op de eerste of tweede positie van de Single Top 100. In totaal voerde Wake Me Up de hitlijst elf weken aan. De top drie van de hitlijst bestaat deze week naast Gordon uit het dancenummer Tsunami van DVBBS & Borgeous en Take Your Time Girl van Niels Geusebroek.

In de Album Top 100 weet Jannes zijn koppositie vast te houden. De volkszanger uit Emmen blijft onder anderen Sting en Kings of Leon voor. Een groot deel van de top tien van de albumlijst bestaat uit nieuwkomers. Wij Vieren het Leven van Jannes is een van de vier albums die ook vorige week in de lijst stonden. Ook John Mayer en het Volendamse Ancora blijven deze week in de top tien plakken. Anouk stijgt drie plaatsen en belandt met Sad Singalong Songs op de tiende positie.

Mechanical Bull, de nieuwe plaat van Kings of Leon, verovert de tweede plek. Birdy komt met haar album Fire Within binnen op drie. Ook Dream Theater, Katie Melua, Sting en Drake staan deze week met hun nieuwe platen in de hoogste regionen van de albumlijst.