Gordon hangt zijn microfoon aan de wilgen. De 46-jarige zanger en presentator wil over twee jaar stoppen met optreden. Dat bevestigt zijn manager naar aanleiding van berichtgeving in Privé. Na een afscheidstournee wil Gordon zich gaan richten op zijn televisiecarrière.

Gordon vertelde het blad dat hij op een punt in zijn leven is beland waarop hij keuzes moet maken. "Zingen is voor mij definitief klaar." Volgens zijn manager loopt het nog niet zo’n vaart. "Hij stopt niet met zingen, maar wel met zijn eigen optredens."

"Ik kan niet alles tegelijk blijven doen en moet iets laten vallen", vertelt Gordon in Privé. "Ik kan me voorstellen dat veel mensen vreemd zullen opkijken van mijn besluit omdat zingen mijn passie is, maar mijn keuze staat vast. Het is prachtig geweest, maar ook aan dit goede komt een eind."

Gordon is al druk bezig met de voorbereiding van zijn laatste optredens. "Ik zit nu midden in de organisatie van mijn afscheidstournee, die moet gaan plaatsvinden in 2016. Gek genoeg is dat dan iets waar ik me enorm op kan verheugen. Dat worden optredens met een lach en een traan natuurlijk, maar volgens mij kan het iets heel moois worden."