Na alle ophef over het vertrek van Gordon uit de Toppers, hebben Benno de Leeuw, René Froger en Jeroen van der Boom besloten te reageren.

In de verklaring staat onder meer te lezen dat René en Jeroen zich bewust afzijdig hebben gehouden van alle speculaties in de media. ‘Wij wisten dat manager Benno de Leeuw een gesprek zou hebben met Gordon. Na dit gesprek enkele weken geleden zijn Gordon en Benno in overleg met een eenduidige verklaring gekomen dat het een zeer eerlijk en open gesprek was. Dat beide partijen zouden gaan bekijken of en hoe ze eventueel met elkaar door zouden willen en dat er nog geen andere artiesten benaderd zouden zijn om de plaats van Gordon in te nemen.’ Jeroen zou de afgelopen weken meerdere keren contact hebben gehad met Gordon en hem duidelijk hebben gemaakt dat er wat hem betreft geen sprake is van kwade opzet en dat hij erg teleurgesteld zou zijn als dit wel het geval blijkt te zijn.

Manager Benno de Leeuw heeft ook een duidelijke mening over de situatie: ‘De aanhoudende insinuaties rondom zijn vertrek en de zeker niet altijd terechte negativiteit rondom zijn persoon hebben hem waarschijnlijk doen besluiten de handdoek in de ring te gooien. Het bericht van gisteren kwam zowel voor mij als management en René en Jeroen als een volkomen verrassing. De afspraak was immers dat beide partijen eens rustig na zouden gaan denken en dan wederom overleg zouden hebben.’

‘Gordon ziet nu achter elke boom spoken. Ik heb met hem een gesprek gehad waarin we samen veel zaken eerlijk hebben besproken. Na het gesprek heeft hij mij aangegeven overtuigd te zijn van mijn oprechtheid. Dit is dan weer een vreemde wending. De komende weken ga ik met René en Jeroen eens rustig praten over een mogelijke vervanger. Dat er Toppers in Concert 2010 komt staat voor mij als een paal boven water. In welke samenstelling zal de komende weken duidelijk worden.’

He drie partijen zeggen hierna niet meer te reageren op de situatie, geen modder te willen gooien en er niet op uit zijn Gordon in een slecht daglicht te stellen. Ze danken de zanger voor de mooie momenten en wensen hem verder veel succes.

Jeroen van der Boom boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.