Terwijl Jan Smit vanavond samen met Kraantje Pappie te gast was bij De Wereld Draait Door in verband met hun single Handen Omhoog, werd de zanger overrompeld met een gouden award voor zijn vorige single Jij & Ik, de titelsong van zijn pas verschenen album.

Een opgetogen Jan Smit na afloop: “Matthijs van Nieuwkerk heeft me volkomen verrast. Sta ik daar om samen met Kraantje Pappie onze nieuwe single te doen, komt hij plotseling met goud op de proppen.

Het nummer Jij & Ik heeft enorm veel impact gehad. Dat bleek afgelopen week ook tijdens mijn eerste optreden van mijn nieuwe theatertour. Mensen gaan gelijk uit hun stoel. Altijd geweldig om dat mee te maken!”

Op het album Jij & Ik verrast Jan Smit zijn fans in een aantal nummers, maar toch wel het meest in het nummer Handen Omhoog, dat hij opnam met de bekende Nederlandse hiphop artiest Kraantje Pappie. Een unieke samenwerking.

Het tweetal leerde elkaar eind vorig jaar kennen, toen Jan een nacht lang te gast was in Het Glazen Huis van 3FM in het kader van de actie Serious Request. Tijdens dat bezoek stelde Giel Beelen ze aan elkaar voor. Het klikte onmiddellijk en nu is er dus Handen Omhoog, dat vandaag als tweede single van het album Jij & Ik is uitgekomen.

In afwijking van de uitvoering op het album, is er een speciale singleversie van de track gemaakt en daarnaast is er ook een stevige remix van. Beide versies zijn op de fysieke single te vinden en uiteraard zijn ze ook los van elkaar als download verkrijgbaar.