Het debuutalbum van Holland’s Got Talent-winnaar Martin Hurkens heeft direct na verschijning de gouden status behaald. De zingende bakker uit Limburg presenteerde zijn nieuwe album Sognare woensdag in het Amstelhotel in Amsterdam.

"Dat ik dit nog mag meemaken", zegt de Limburger tegen De Telegraaf. "Ik ben 57. Ik kom uit een groot, eenvoudig mijnwerkersgezin." Hurkens zegt altijd al zanger te hebben willlen worden, maar had weinig hoop. "En nu krijg ik toch nog een zangcarrière." Het album zou aanvankelijk door Sony worden uitgegeven, maar de platenmaatschappij besloot het platencontract al snel te verbreken.

De platenmaatschappij zou hem niet klassiek genoeg vinden. "En toen belde Tom Peters van NRGY vanaf zijn vakantieadres", licht Hurkens toe. "Een maand later zat ik in de studio met Guido’s Orchestra. Hij is de oude violist van André Rieu. Tjonge, wat was dat kicken." Martin zingt op 6 december een matinee in Carré. "Ik sta daar met onder anderen Gordon en zijn Los Angeles."

De grote wens van de voormalig werkloze bakker is samen met André Rieu optreden op het Vrijthof in Maastricht. "Misschien is er wel een klein kansje dat dat mag", zegt Hurkens. "Ik hoorde dat zijn concertleden op Rieus verzoek allemaal naar Holland’s Got Talent moesten kijken."

Martin Hurkens boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron:AD