Rochelle, de kersverse winnares van X Factor 2011, heeft deze week uit handen van Eric van Tijn een gouden plaat ontvangen. Binnen een week wist de 19-jarige zangeres meer dan 10.000 downloads van haar single ‘No Air’ te verkopen.

Daarnaast is haar single vandaag op #1 binnen gekomen in de Single Top 100.
Rochelle bracht tijdens de finale van X Factor haar single ‘No Air’ live ten gehore, waarna de track al snel op de eerste positie terecht kwam van de iTunes single charts. Ook Rochelle’s zelf geschreven nummer ‘Strong’, wat zij ook tijdens de finale zong, is een groot succes. Wegens de grote vraag is ook deze track beschikbaar gemaakt op de bekende download portals en kwam vervolgens snel binnen op #2 in de iTunes single charts. Het is uniek dat een X Factor finalist tijdens de finale een zelf geschreven nummer live ten gehore brengt en vervolgens op nummer 1 en 2 in de iTunes single lijst staat.

Het winnen van X Factor, de gouden plaat voor ‘No Air’, de nummer 1 en 2 positie in de iTunes single charts en de nummer 1 positie in de Single Top 100 waren niet de enige hoogtepunten van Rochelle deze week. Zo werd zij afgelopen maandag gehuldigd in haar geboorteplaats Helmond door Burgemeester Fons Jacobs. Na de huldiging trad Rochelle op voor zo’n 4000 plaatsgenoten.

Volgend weekend zal Rochelle weer voor een groot publiek optreden. Zo is zij samen met de vijf laatste finalisten op zaterdag 25 juni live te zien tijdens de X Factor eXperience show in Studio 21 op het Mediapark.

De laatste zes X Factor kandidaten geven in een intieme setting een concert met hun bekendste songs. Kaarten voor de X Factor eXperience zijn verkrijgbaar via www.rtltickets.nl of via 0900 33 11 33 2 (45ct/pm).

‘No Air’ en ‘Strong’ zijn nu als download verkrijgbaar bij de bekende download shops.