Naar zijn eigen zeggen ‘Gouden Tijden’ … Jan is blij… zijn single ‘Zingen, Lachen en Dansen’ ft De Romeo’s , staat in België op nummer 1 in de charts. Zijn album ‘Vrienden’ komt ook in België op de hoogste positie binnen in de albumcharts. ‘Vrienden’ is het inmiddels vijftiende album van Jan Smit.

 In Nederland was dit album al een dag voor de release goud. Er werden toen al meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Jan Smit is vanmorgen vertrokken naar België. Vanavond is albumvoorstelling met De Romero’s in Blankenberge tijdens hun Story FM tour. "Zingen, Lachen, Dansen" staat NIET op het nieuwste album van De Romeo’s en is exclusief op single verkrijgbaar.

De Romeo’s zijn erin geslaagd om Jan Smit te strikken voor een uniek duet. ‘Zingen, Lachen, Dansen’ is de titel van de feestelijke meezinger die op 3 augustus zal verschijnen. Het nummer is een eigen compositie van De Romeo’s en Jan Smit.

Het is een razend drukke zomer voor De Romeo’s waarbij het zingende trio van hot-naar-her vliegt in Vlaanderen. Meer dan 250 optredens staan er op het programma en ondertussen doen ze ook nog een pak promotie voor hun nieuwste album ‘Feesten In Stijl’. Uit dat album en ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag is recent nog de single ‘Vlaanderen Feest’ verschenen. Toch hebben De Romeo’s nog een grote surprise, want op 3 augustus komt er een duet uit met niemand minder dan Jan Smit. "Jan is de voorbije jaren een echte vriend geworden.
We hebben hem goed leren kennen op Het Schlagerfestival vorig jaar en het klikt gewoon bijzonder goed. We waren al erg blij toen Jan ons een paar maanden geleden de vraag stelde om te gast te zijn op zijn ’15 Jaar Jan Smit’ concert op 6 oktober in de Ethias Arena in Hasselt. Uit onze gesprekken is toen ook het idee ontstaan om samen een liedje te maken," zegt Chris Van Tongelen.

Ook Jan Smit is erg opgetogen over deze samenwerking: "Ik kom graag naar Vlaanderen en heb er doorheen de jaren niet alleen succes en bijval gekregen van het publiek. Ik heb er ook fijne vrienden aan overgehouden zoals De Romeo’s. Zoals Chris het zegt klikt het tussen ons en amuseren wij ons bijzonder. Ik ben erg blij en trots dat ik met hen een nummer mocht opnemen.