Grad Damen bezingt in ‘Zuiver hart’ het vertrouwen in mensen Met ‘Zuiver hart’ lanceert Grad Damen wederom een liedje uit het leven gegrepen. Hij vindt het belangrijk dat een liedje ergens over gaat.

Het onderwerp van ‘Zuiver hart’ is het vertrouwen in de mensen. Omdat Grad zich in het verleden meerdere keren in mensen had vergist, gaf hem dat inspiratie om een pakkende tekst op papier te zetten. Grad weet als geen ander dat mensen soms wel eens tegenvallen en dat je op moet letten dat je niet iedereen zo maar kunt vertrouwen. ‘We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat als je iets in vertrouwen aan iemand vertelt, dat uiteindelijk toch doorgekletst wordt. Daar is het liedje op gebaseerd.

Ik heb het meerdere keren in m’n leven meegemaakt dat ik me vergist heb ik personen. Met die ervaring op zak schrijf je toch makkelijker een tekst weg’, verklaart Grad. Omdat Grad wel vertrouwen heeft in Manfred Jongenelis als vriend én producer werkt hij al een aantal jaren prettig met hem samen. ‘Wij voelen elkaar goed aan en weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Bij de eerste tonen van ‘Zuiver hart’ hoor je dat het een liedje van mij is.
Die herkenbare sound is ooit door Manfred bedacht en maakt sindsdien deel uit van mijn nummers. Het lied dat rustig begint en daarna overgaat in een uptempo, heeft alles in huis om een knaller te worden’, voorspelt Grad. Ook met clipregisseur Niels Horstman heeft Grad al jaren een goede welgemeende vertrouwde band. In een prachtig natuurgebied aan de rand van het Twentse dorp Wierden zijn mooie beelden geschoten.
‘De clip ziet er, mede doordat gebruik is gemaakt van een drone, geweldig uit’, aldus Grad. ‘Zuiver hart’ (Vuile Rat )is verschenen op het Smaragd label en is vanaf 1 februari 2019 verkrijgbaar via de bekende downloadportals. Daarnaast is het nummer te beluisteren op oa. Spotify.