Guus Meeuwis wil het koningspaar bedanken met een optreden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen woensdag met hun provincietour een bezoek aan Brabant, en de zanger treedt ter ere van deze gelegenheid op in Den Bosch.

"Het is heel bijzonder", zegt de 41-jarige Meeuwis tegen Novum Nieuws. "De koning heeft gevraagd of ik het liedje Brabant wil zingen en dat doe ik met veel plezier. Ik vind het leuk dat ik ze nu op deze manier kan bedanken, want normaal kom je niet bij ze in de buurt."

Meeuwis werd twee weken geleden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geslagen. "Ik ben zeer vereerd dat ik het lintje heb gekregen", aldus de zanger. "Ik denk wel dat ik ‘m opdoe, het is de eerste keer dat ik het lintje echt ga dragen."

Het koningspaar trapte de tour eind vorige maand af in Groningen en Drenthe. Ook brachten Willem-Alexander en zijn vrouw al een bezoek aan Gelderland en Utrecht. Friesland en Noord-Holland staan vrijdag op het programma. Het Caribische deel van Nederland is in november aan de beurt.