Als BNN voor 1 april nog 30.000 nieuwe leden weet te werven, dan organiseert Guus Meeuwis een ledendag inclusief stadionconcert voor de achterban van de jongerenomroep. Meeuwis deed donderdag deze toezegging tijdens De Nationale Ledenwerfdag van BNN.

BNN-voorzitter Patrick Lodiers bezocht Meeuwis donderdag per helikopter in Eindhoven. “Het Philips Stadion staat symbool voor het aantal leden dat BNN nog nodig heeft”, zei Meeuwis, die BNN als ambassadeur van de Bart Foundation een warm hart toedraagt. “Hoe meer BNN-programma’s, hoe beter.”
Lodiers was door het dolle heen met de belofte, maar heeft zich voorlopig ten doel gesteld 24.000 extra leden te werven voor het eind van de maand. BNN doorbreekt daarmee de grens van 300.000 leden en sleept daarmee meer zendtijd binnen. BNN werft donderdag nog tot diep in de nacht zo veel mogelijk leden.
Directie, medewerkers en presentatoren vertrokken rond het middaguur met busjes het land in, naar de binnensteden van Groningen, Haarlem, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam, Breda, Tilburg en Eindhoven.

Lodiers bezocht verschillende teams in Brabant om ze een hart onder de riem te steken. Dat deed hij met een helikopter. In Tilburg landde hij met zanger Boris op de middenstip van het Willem II Stadion.

Sophie Hilbrand werd in Utrecht uit het pand van de school voor journalistiek gestuurd. Ze had het ervoor over. “Ik wil nog heel lang televisie maken en dat lijkt me prettiger om te doen voor een grote omroep dan voor een kleinere jongerenomroep”, zei de presentatrice strijdvaardig.

Filemon Wesselink had het ook al niet gemakkelijk. “Leden werven is lastig. Ze willen er zo veel voor terug, een avondje stappen of een etentje. Zo ben ik nog wel even bezig”, verzuchtte Wesselink, die zich met vitaminepillen had voorbereid op een lange dag.

Lodiers legde de hele dag uit waarom de jongerenomroep meer leden en zendtijd wil: “Van de Nederlandse bevolking is 25 procent jong, maar slechts 7 procent van de omroepbudgetten gaat naar de programma’s voor jongeren. De grote omroepen houden zich op in een betonnen bastion.”

In Tilburg staan donderdagavond nog optredens van Boris, Fedde le Grand, Gem, Monique Smit en Racoon op het programma.

Guus Meeuwis boekt u bij Twilight Entertainment