Guus Meeuwis kijkt voetbal met zijn fans. De zanger gaat tijdens het WK zijn „twee grootste hobby’s” combineren. „Maandag, als Nederland tegen Denemarken speelt, hebben we een groot scherm in het Philips Stadion. Meteen na het eindsignaal start mijn concert. Dat de stemming minder zou worden als ze verliezen? Daar wil ik niet eens over praten”, grapt hij.
 
„Ik ben een rasoptimist. Het is nog maar de eerste poulewedstrijd, dus bij verlies is er nog niets verloren. Je moet nooit beginnen met ’het wordt niks’.”

Guus trapt vanavond zijn concertreeks Groots met een zachte G af in Eindhoven. „Afgelopen weekend stond ik in Heerenveen. Dat noem ik dan ’uit’, en Eindhoven ’thuis’. Ik vier mijn vijftienjarig jubileum en dat ik voor de vijfde keer achter elkaar in het Philips Stadion sta. Als je mij dat vijftien jaar geleden had verteld, toen ik met Vagant uit de collegebanken werd getrokken, had ik je hard uitgelachen.”

Hebben zijn concerten onder vuur gelegen door het faillissement van The Entertainment Group?

„We hebben toen direct gezegd: wat er ook gebeurt, dit gaat door. We hadden tien maanden de tijd en het is gelukt. Er zijn dus meerdere redenen voor een groot feest. En het wordt ieder jaar leuker en leuker. De rek is er nog lang niet uit. Volgend jaar zijn er ook alweer concerten gepland.”

Guus is niet bang dat de feestvreugde maandag of zaterdag, als hij voor de tweede wedstrijd van Oranje zijn publiek vóór het optreden weer trakteert op het voetbal, verstoord wordt als het resultaat minder goed is dan gehoopt. „Het publiek kan snel omschakelen, dat heb ik al eerder gemerkt. En dat kan ik ook. Het worden bijzondere avonden.” Voorzichtig voorspelt de Brabantse artiest: „We kúnnen wereldkampioen worden. Er moet heel veel meezitten, maar het kan…”

Guus Meeuwis boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf