Guy Barzily, die Nederland verpletterde met zijn auditie, heeft The Voice of Holland moeten verlaten.

Hij stond in de sing-off tegen Michelle Flemming. Guys vertolking van Michael Jacksons Rock with you kon coach Roel van Velzen niet genoeg overtuigen.

Paul Turner en Wouter Vink waren favoriet in team Roel van Velzen. Guy en Michelle (What a wonderful world) belandden in de sing-off. Roel: "Het is een beetje appels met peren. Wat is nou muziek? Zonder alle versiering, de toeters, de bellen, gaat het maar om één ding, het overbrengen van emotie. Ik denk dat we vanavond hebben gezien dat één dat beter kan dan de ander."

De artiest, die van oorsprong uit Israël komt en jarenlang in Engeland woonde, trad voor het eerst op zonder piano. Zijn auditie, met het nummer True Colors, sloeg in als een bom. Guy werd toen alom bejubeld en al snel gezien als één van de favorieten voor de overwinning.

Sharon Doorson enIris Kroes werden door de stemmende kijkers direct veilig gesteld in het team van Marco Borsato. Bart Brandjes (met het nummer Supersticious) en Marieke Dollekamp (Tell me about it) namen het tegen elkaar op in de sing-off.

Coach Marco: "Ik stuur iemand naar huis die misschien twee keer zo goed zingt als ik." Hij twijfelde tussen het jonge talent en het ‘ongeleid projectiel’ met de goede stem. "Ik kan geen goede keuze maken. Ik hoop dat degene die niet doorgaat het mij vergeeft, ik beloof het talent uit te blijven bouwen. Op basis van de sing-off nemen wij mee naar de volgende show: Bart."

De twaalf overgebleven talenten geven aankomende week vier concerten in de Heineken Music Hall.