Hardwell is zaterdagnacht inderdaad uitgeroepen tot beste dj ter wereld. De dj uit Breda staat bovenaan de toonaangevende DJ Mag 100. Die lijst werd de afgelopen zes jaar maar liefst vijf keer aangevoerd door Armin van Buuren.

De uitverkiezing van Hardwell, in de RAI tijdens het Amsterdam Dance Event, was geen verrassing. Al enige tijd ging het gerucht dat de 25-jarige dj op één zou staan.

Desondanks was Hardwell verrast, zei hij voor de camera van Novum Nieuws. Voor de dj, die Van Buuren en Tiësto als grote voorbeelden ziet, kwam naar eigen zeggen een jongensdroom uit. Na de bekendmaking van de lijst vliegt Hardwell, die zijn ouders had meegenomen naar de uitreiking, nog naar Londen voor een feestje van het Britse tijdschrift DJ Mag.

Eerder zei Armin van Buuren al dat hij het tijd vond voor een nieuwe nummer één. "Ik denk dat het goed is voor de lijst als er een frisse wind waait", aldus de 36-jarige dj. De net als Hardwell uit Breda afkomstige Tiësto was het daarmee eens. "Het is goed voor een nieuwe generatie. Ik hoef niet meer terug op nummer één", zei de 44-jarige Tiësto, die drie keer werd uitgeroepen tot ’s werelds beste dj.