Hardwell legt de lat hoog voor zichzelf. "Ik zou als producer het ultieme willen halen en dat is een Grammy. Een mooie droom", zegt de Brabantse dj voor de camera van Novum Nieuws.

Als dj heeft de 26-jarige Hardwell, die eigenlijk Robbert van de Corput heet, naar eigen zeggen het hoogste wel bereikt. "Ik kan als dj weinig meer groeien. Nummer 1 worden is het hoogste dat je kunt behalen", zegt de dj, die vorig jaar de prestigieuze DJ Mag 100 lijst aanvoerde.

Hoewel Hardwell het een eer zou vinden om komend weekeinde weer te worden gekroond tot beste dj van de wereld, zegt de volgorde van de lijst volgens hem weinig over het talent van de dj’s.

 "Nummer 1 heeft niks te maken met of je de beste bent." Zo kijkt hij tegen veel andere namen op de lijst op. "Tiësto en Armin van Buuren zijn de namen waardoor ik überhaupt ben gaan draaien."

Hardwell draait tegenwoordig wel minder dan de voorgaande jaren. "Ik heb de afgelopen twee jaar te veel gedraaid. Ik merkte dat ik mezelf voorbij liep", blikt hij terug. "Dit jaar treed ik een stuk minder op. Ik heb de perfecte balans tussen studiotijd, normale rust en het draaien gevonden. Het bevalt me heel goed zo."

De dj had genoeg tijd om zijn debuutalbum We Are United te maken. "Ik heb daar heel lang naar toegeleefd." Het schijfje verschijnt in januari en dan trapt Hardwell ook zijn wereldtournee af in de Amsterdamse Ziggo Dome.