Hardwell voelt meer druk om te presteren sinds hij vorig jaar door het toonaangevende DJ Mag werd uitgeroepen tot beste dj ter wereld. "Je moet aan mensen bewijzen dat je echt de nummer één bent", zegt de 26-jarige Hardwell voor de camera van Novum Nieuws.

Aan de andere kant vindt de dj, die eigenlijk Robbert van de Corput heet, het wel lekker dat hij meer aandacht en bekendheid geniet. "Ik ben nu bezig met een nieuw album en ik merk dat het makkelijker is om popartiesten te benaderen en te vragen of ze met me willen samenwerken", geeft hij als voorbeeld. "Verder geniet ik gewoon van wat ik aan het doen ben. Ik mag veel festivals afsluiten, dat is fantastisch."

Hardwell zou het leuk vinden als hij zich nogmaals beste dj ter wereld mag noemen, maar vindt het ook prima als dat niet meer gebeurt. "Ik zie het niet als een wedstrijd", zegt hij over de verkiezing waarbij fans hun stem kunnen uitbrengen. "Het was mijn droom om ooit een keer op één te staan. Om dan twee, drie of vier keer te winnen hoeft niet per se. We zien het wel."

Van de dj mag Armin van Buuren, die de lijst al vijf keer aanvoerde, best nog een keer worden uitgeroepen tot de beste. "Hij draait al zo lang mee, hij verdient het. Hij en Tiësto zijn de beste dj’s aller tijden."