„Ik hoor weer net zo goed als een jochie van tien, alleen luister ik nog net zo slecht als toen”, grapt ras-Amsterdammer Harry Slinger (59). De voormalig Drukwerk-voorman, die in Anatevka de rabbijn speelt, werd vorig jaar voorgoed van zijn doofheid verlost. „Door een titaniumschroef in mijn hoofd waaraan een ontvanger is bevestigd, kan ik nog steeds zingen.”
Van jongs af aan kampt Harry met gehoorproblemen. „De ene keer had ik middenoorontsteking, dan had ik weer rotsbeenontsteking. Een buisje in mijn oor, ontsteking, buisje uit mijn oor… Omdat er continu iets was, voelde ik het op den duur niet eens meer.”

Harry vervolgt: „Vorig jaar was ik nagenoeg doof aan mijn linkeroor. Het leek erop dat er niets meer aan was te doen omdat mijn oor al zo naar de knoppen was. Een nieuwe techniek, waarbij een schroef in het rotsbeen wordt geplaatst waardoor klanken op het bot binnen komen, bood uitkomst. Dit apparaatje heeft mijn carrière gered.”
Harry is nu druk bezig met de repetities van de musical Anatevka. „Ik speel de rabbijn”, vertelt hij enthousiast. „Het is een karakterrol, daar houd ik erg van. Ik heb me er goed op voorbereid door o.a. naar de Portugese synagoge te gaan.”

        Harry Slinger boekt u bij Twilight Entertainment

 

Bron:Telegraaf