Verschillende Nederlandse dj’s hebben geschokt gereageerd op het drama dat zich zaterdagmiddag afspeelde tijdens de Loveparade in Duisburg.

Volgens dj Charly Lownoise, die samen met Mental Theo aan het draaien was op het feest, mag het tweetal van geluk spreken dat ze nog leven. "We zouden eigenlijk maar een uurtje draaien van vier tot vijf", vertelt de dj, echte naam Ramon Roelofs, op radio 538.

"Maar omdat iedereen zo lekker uit zijn dak ging, mochten we een half uurtje langer doorgaan en dat is onze redding geweest. Anders hadden wij op het moment dat de paniek uitbrak ook in de tunnel gestaan."

Bij het drama kwamen negentien mensen om het leven en raakten honderden gewond. "Het was surrealistisch. Ik zag gewonde, huilende en zelfs dode mensen. Het leek wel een slagveld. En veertig meter verderop stonden mensen gewoon te dansen omdat ze niets in de gaten hadden. Hemel en hel lagen dicht bij elkaar."

Dj Tiësto draaide eerder op de middag op het evenement, hij hoorde pas later van de verschrikkelijke gebeurtenissen: "Net geland in Portugal en ik hoor van de tragedie", zo Tweet hij.

"Ik wil de familie en vrienden van de mensen die zijn overleden mijn diepe medeleven tonen. Ik ben verbouwereerd en verdrietig."

Mental Theo boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Bron:telegraaf