De Hermes House Band, de bekendste studentenband van Nederland, viert zaterdagavond zijn 25e verjaardag met een show in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Voor de gelegenheid heeft de band zijn grootste hit, I Will Survive, in een nieuw jasje gestoken. Ook presenteert het gezelschap een boek over de rijke historie van de Hermes House Band.

Voor de moderne versie van I Will Survive wist de band Gloria Gaynor (60) te strikken. De Amerikaanse zangeres scoorde in 1979 haar grootste hit met het nummer. In 1994 bereikte de Hermes House Band met een cover van het nummer de eerste positie in de Nederlandse hitlijst. Het resultaat van de samenwerking is op het jubileumfeest voor het eerst te horen.

Het Rotterdam Ensemble begeleidt de huisband van de Rotterdamse Sociëteit Hermes tijdens de inmiddels uitverkochte show. Alle muzikanten die ooit lid waren van het gezelschap treden voor de gelegenheid samen op. De live-opnames worden later dit jaar uitgebracht op cd.

Hoewel het collectief in Nederland vooral bekend is van één hit, scoorde de groep in onder meer Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Mexico vele hits. Tijdens de jaarwisseling speelde de Hermes House Band op een evenement bij de Brandenburger Tor in Berlijn voor een publiek van meer dan een miljoen toeschouwers.

De band kent een sterk wisselende bezetting. Ieder lid moet de groep verlaten wanneer zijn of haar studie is afgerond.

Hermes House Band Boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

bron;telegraaf