Danny de Munk is zondag lelijk ten val gekomen. Hij raakte onwel in de badkamer en liep bij zijn val een hoofdwond en een hersenschudding op.

Danny raakte zondag in de badkamer onwel. Het werd zwart voor zijn ogen waarna hij lelijk ten vak kwam. Het gevolg: een hoofwond en een hersenschudding.

De The Sing-Off presenatator moet op advies van de artsen een week rust nemen, waardoor Danny de finale van het zangprogramma maandag niet kan presenteren.

De pechvogel raakte in februari ook al gewond toen hij tijdens een repetitie van Sterren Dansen Op het Ijs een smak op het ijs maakte en zijn knie zwaar bleseerde. Hierdoor moest hij het schaatsprogramma vroegtijdig verlaten.

UPDATE 14.58 uur – De schrik over de enorme smak die Danny in zijn badkamer maakte, zit er nog goed in bij zijn vrouw Jenny. "Ik trof hem aan in een plas bloed. Danny ademde heel zwaar. Ik dacht dat hij doodging."

Het was zes uur zondagochtend toen Danny tegen de vlakte ging. "Ik lag in bed en hoorde opeens een harde bonk. Ik voelde naast me, maar daar was geen Danny. Ik ging gauw naar de badkamer en daar zag ik hem in het bloed liggen. Het was vreselijk."

"Ik probeerde Danny op zijn zij te leggen om te voorkomen dat hij in zijn tong zou stikken, maar dat lukte me niet. Steeds als ik wegliep om mijn telefoon te pakken, zakte hij weer terug. Uiteindelijk heb ik onze dochter Bo geroepen. Zij is bij haar vader gebleven om hem te ondersteunen en tegen hem blijven praten."

De ambulance was er vijf minuten nadat Jenny had gebeld. "In het ziekenhuis is Danny helemaal binnenstebuiten gekeerd. Gelukkig bleek er niets mis met zijn hoofd, hart of bloed. De arts vermoedt dat hij te snel uit bed is opgestaan en dat Danny daardoor onwel is geworden."

In Danny’s hoofd zit een flinke snee. "Dat is inmiddels gehecht. De wond is een centimeter of vier lang. Een flinke jaap, ja. Gelukkig zit hij in zijn haargrens, dus daar zie je niets van."

Dat Danny de finale van The Sing-Off, die vandaag werd opgenomen, moest missen, stemt hem volgens zijn echtgenote verdrietig. "Maar hij beseft ook gewoon dat het niet anders is. We zijn erg blij dat de gevolgen van zijn val erg meevallen, maar beseffen door zoiets wel dat we allemaal mensen van de dag zijn."