Do heeft na vierenhalf jaar de dood van haar goede vriend Glenn Corneille een plekje kunnen geven. De 28-jarige zangeres vertelt: „Doordat ik zelfstandig ondernemer ben, moest ik doorwerken. En tussendoor worstelde ik met mijn verdriet.”

De blondine, die voluit Dominique van Hulst heet, kan het zich nog haarfijn herinneren. „Ik zat die avond met mijn schatje op de bank. Filmpje op, lekker wijntje erbij. Mijn telefoon was leeg, maar die zou ik later wel aan de oplader leggen. Aan het einde van de avond bleek ik vijftig gemiste oproepen te hebben.”

Glenn Corneille kwam op 23 augustus 2005 op 35-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk in Laren. Do: „Glenn was mijn bandlid, mijn producent en mijn allerbeste vriend. Hij had zo veel talent en ervaring. Daar kon ik mij mooi achter verschuilen. Het denkwerk liet ik vaak aan hem over. We hadden nog heel veel plannen.”

Die zekerheid viel plotseling weg. „Ineens stond ik er alleen voor. Ik moest nu de keuzes maken en verdergaan. Terwijl ik ook rouwde. Als ik aan Glenn denk, word ik tegenwoordig heel rustig. Nu kan ik op mezelf vertrouwen en durf ik beslissingen te nemen. Ik heb mijn eigen carrière kunnen voortzetten.”

Zo is er van Do net een nieuw album verschenen. Nederlandstalig. En is ze te horen als reporter Sam Sparks in de animatiefilm Het regent gehaktballen. Do geeft een voorproefje en gilt het uit: „Joepie, oeh, jaaaah.” Op het scherm in de studio in Bussum is te zien dat Sam samen met de uitvinder Flint in een drilpudding springt. „Ik heb zo gelachen tijdens de opnamen. Wat is dat een grappige film.”

„Uit een heel zware periode, is iets heel moois ontstaan. De dood van Glenn heeft mij zelfstandiger en sterker gemaakt. Ik denk nu zelfs weer aan een theatertour. Iets wat ik natuurlijk graag met hem had gedaan.”

Een liefdevolle glimlach verschijnt op Do’s gezicht. „Ik mis hem echt nog wel iedere dag. Maar ik weet zeker dat hij supertrots op mij is dat ik de kracht heb gevonden om door te gaan.”

Do boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 

bron:telegraaf