Hind heeft een nieuwe start gemaakt. Na de breuk met rapper Brainpower, eind vorig jaar, leerde ze haar huidige liefde Eddie kennen. "Juist als je het niet verwacht, overkomt zo’n verliefdheid je”, vertelt de 24-jarige zangeres. "Ik voel me nu heel gelukkig en sterk. Het is net alsof ik groen licht heb gekregen van het universum.”

„De taal van de liefde is rijk aan woorden”, knikt Hind instemmend. „Eddie en ik schrijven ook sámen liedjes voor mijn nieuwe album. Hij is een bron van inspiratie en een fantastische gitarist, die begrijpt hoe mijn vak in elkaar steekt. De hectiek, hollen of stilstaan… Dat kun je aan iemand buiten de artiestenwereld nauwelijks uitleggen.”

„Er is het laatste jaar veel veranderd in mijn leven”, zegt Hind. „Nadat ik vorig jaar de finale van het Songfestival niet haalde, heb ik nagedacht over mijn leven en carrière.”

„Natuurlijk was ik in Belgrado verdrietig. Een halfjaar lang had ik alles voor dat grote moment opgegeven, en het werd een teleurstelling. Maar ik had het wél gedaan. Waar ik als klein meisje van had gedroomd, was uitgekomen. Ik had op mijn zeventiende zelfs al eens een nummer ingezonden.”

Nadat ze, op diezelfde leeftijd, had meegedaan aan Idols, kwam haar leven in een stroomversnelling. „Van de meeste gebeurtenissen heb ik enorm genoten, maar soms was het lastig om koers te bepalen. In muzikaal opzicht, maar ook met mensen om me heen.”

Remmend

Ze legt uit: „In dit vak heeft niet iedereen het goed met je voor. Door schade en schande word je wijs. Ook zag ik opeens dat niet iedereen mijn passie deelde. En niet iedereen gelooft in wat je doet. Dat heeft een remmende werking. Het afgelopen jaar heb ik afscheid genomen van een aantal mensen, onder wie mijn manager, met wie ik overigens heel goed heb gewerkt. Inmiddels zijn er anderen in hun plaats gekomen. Zij hebben vertrouwen in mij, en begrip voor mijn onregelmatige werktijden.”

Ook haar liefdesleven veranderde drastisch. Haar relatie met Gertjan Mulder, alias Brainpower, liep na vier jaar op de klippen. „Hij was mijn allereerste grote liefde”, vertelt Hind openhartig. „Ik heb eens gezegd dat ik met hem een huwelijk aandurfde. Wij delen dezelfde passie voor muziek. Daarom was Gertjan juist in die beginperiode van mijn carrière een rots in de branding. Toch waren we niet voor elkaar bestemd. Ze zijn eind vorig jaar in goede harmonie uit elkaar gegaan.”

Benadrukt: „Eddie en ik hebben elkaar ontmoet toen Gertjan en ik elkaar al lang en breed hadden losgelaten. Ik ben niet het type om vreemd te gaan. Iedere stap die ik neem is weloverwogen.” Tussen Eddie en Hind, die elkaar bij een optreden leerden kennen, was het liefde op het eerste gezicht. „Het is me echt overkomen”, straalt ze. „Juist na de breuk met Gertjan dacht ik ’lekker, eventjes geen relatie’. En pats, boem… Eddie kwam, zag en overwon.”

Haar creativiteit begon weer te stromen. „Ik kreeg allerlei ideeën voor nieuwe songs. Wanneer mijn nieuwe album verschijnt, weet ik niet, want creativiteit laat zich moeilijk vertalen in tijd. Maar dat het er dit jaar nog komt, is zeker.”

Ze vertelt: „Mijn muziekstijl valt niet in een hokje te duwen. Dat doe ik bewust. Ik houd van de meest uiteenlopende genres; van Arabische en Portugese muziek tot popsongs. Vanaf half maart ga ik het theater in met soul/funkband Lefties soul connection. We zijn met elkaar in contact gekomen tijdens een jamsessie. Nooit eerder had ik soul gezongen, maar toen ik met hen optrad, gingen alle remmen los. Dat is niets voor mij, want diep van binnen ben ik een controlfreak. Maar op de klanken van hun soulmuziek liet ik mezelf helemaal gaan.”

Gebaart: „Dát is de magie van muziek: het kan zo bevrijdend werken. Net als mijn liefde voor Eddie trouwens. Die heeft ervoor gezorgd dat ik weer barst van de inspiratie!”

Hind boekt u bij Twilight Entertainment